• Schoonmaak blog
  handyclean-diensten-header1678458744
Een schoon resultaat dankzij jou! Bekijk onze vacatures en solliciteer direct.

Hoe groene aanslag verwijderen

Alles over het verwijderen van groene aanslag

groene aanslag verwijderen

Groene aanslag op je terras, oprit, dak of tuinmeubilair kan er niet alleen onaantrekkelijk uitzien, maar het kan ook glad worden en gevaarlijk zijn om op te lopen. Het verwijderen van groene aanslag is dus belangrijk voor de veiligheid en het uiterlijk van je buitenruimte.

Groene aanslag wordt veroorzaakt door algen en mossen die groeien op oppervlakken die vochtig blijven. Dit gebeurt vaak in de schaduw of op plaatsen waar water zich ophoopt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om groene aanslag te verwijderen.

 1. Schoonmaken met water en een borstel
  Als de groene aanslag niet te ernstig is, kan het worden verwijderd door simpelweg water en een borstel te gebruiken. Spoel het oppervlak eerst af met water om vuil en stof te verwijderen. Meng vervolgens wat afwasmiddel met water en schrob het oppervlak met een harde borstel. Spoel het oppervlak daarna nogmaals af met schoon water en laat het drogen.
 2. Gebruik van een hogedrukreiniger
  Een hogedrukreiniger is een snellere manier om groene aanslag te verwijderen dan handmatig schrobben. Maar gebruik een hogedrukreiniger alleen op stevige oppervlakken, zoals beton of baksteen. Het kan schade veroorzaken aan zachtere oppervlakken zoals hout of stucwerk. Zet de hogedrukreiniger op een lage druk om te beginnen en verhoog het geleidelijk als dat nodig is.
 3. Gebruik van schoonmaakmiddelen
  Er zijn verschillende commerciƫle schoonmaakmiddelen verkrijgbaar om groene aanslag te verwijderen. Lees altijd de instructies op het label voordat je het gebruikt en test het op een klein stukje van het oppervlak om er zeker van te zijn dat het veilig is om te gebruiken. De meeste schoonmaakmiddelen moeten worden verdund met water en vervolgens op het oppervlak worden aangebracht en na een bepaalde tijd worden afgespoeld.
 4. Gebruik van natuurlijke middelen
  Als je geen commerciƫle schoonmaakmiddelen wilt gebruiken, zijn er ook natuurlijke middelen die effectief zijn om groene aanslag te verwijderen. Bijvoorbeeld azijn, bakpoeder of zout. Meng deze natuurlijke middelen met water en breng het aan op het oppervlak. Laat het een paar uur of een nacht intrekken en spoel het vervolgens af met schoon water.

Het is belangrijk om te onthouden dat het verwijderen van groene aanslag een terugkerend probleem kan zijn. Het is daarom een goed idee om regelmatig onderhoud te plegen om groene aanslag te voorkomen. Zorg ervoor dat er geen water ophoopt op de oppervlakken en probeer meer zonlicht te laten toetreden om de groei van algen en mossen te voorkomen.